Söndag

publicerat i Lever livet i Skottland;

Hallå hallå. Jag är verkligen världssämst på att upptadera min blogg men jag lovar att jag ska försöka bli bättre! Vi hade en riktigt fin dag igår med riktigt vårväder så jag och Mark for och grillade med vänner på kvällen. Det blev dock riktigt kallt när solen gick ner.

Hälften av praktiken är avklarad och jag drunknar i allt som ska skrivas. Observationer ska göras och aktiviteter ska planeras...men jag ligger nog bra till.
Jag är i en ’primary 2’ klass med 25 barn mellan 6 och 7 år. Det är väldigt annorlunda om jag jämför med den svenska skolan. Här har barnen skoluniform, de börjar skolan kl 9 och slutar 14.45. Varje måndag är det samling i aulan och barnen sjunger sånger om Jesus och Gud, barnen får inte tilltala vuxna personer inom skolan med förnamn, barnen kallar mig Mrs Gustavsson eller Mrs Gustav... Den största skillnaden är nog att barnen tar med sig lunch till skolan. Det finns ett skolkök och barnen kan köpa ’nyttig’ mat. Skottland har precis introducerat gratis måltid till alla barn i klasserna 1-3. Pizza och efterrätt låter inte speciellt nyttigt.

En bild från gårdagens grillning.